Choux-urile sunt nişte
gogoşele din aluat opărit,aluat ce se foloseşte şi pentru prepararea eclerului.
Un desert uşor de
preparat,versatil şi,cu siguranţă pe placul tuturor.
De data aceasta am
preferat să pregătesc o cremă de mascarpone cu lămâie şi un jeleu din vişine.Am
folosit vişine în sirop, special conservate pentru prăjituri.
Ingrediente:
Pentru aluatul oparit:
250 ml apa
120 g unt 82% grasime
180 g faina
4 oua
Sare
Pentru crema mascarpone:
250 g mascarpone
200 ml smântâna pentru
frisca
1 lingura zahar pudra
Zeama de lamâie
Pentru jeleul de vişine:
1 borcan de 420 ml vişine în sirop
1 lingura amidon
alimentar
Mod de preparare:
Am pus apa cu untul
taiat cubulete si sarea într-un vas .
Vasul l-am pus pe foc si
când a dat un clocot,am luat vasul deoparte,am adaugat toata faina odata,am
amestecat energic si am pus iarasi vasul pe foc.
Am mai lasat câteva
minute,amestecând tot timpul cu o lingura din lemn.
Apoi am lasat compozitia
sa se raceasca si am adaugat pe rând cele 4 oua.
Eu am amestecat tot cu
lingura,puteti sa folositi si mixerul daca doriti.
Am pus compozitia într-un
poş,caruia i-am atasat un dui în forma de stea.
In tava pregatita cu hârtie
de copt,am format choux-urile,lasând distanta între ele,pentru ca se vor umfla
la copt.
Mie mi-au iesit 15
bucati.
Am pus tava în cuptorul
preîncalzit la 210 grade,iar dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de
grade.Le-am mai lasat 20 de minute.
Am oprit cuptorul si
le-am lasat în cuptor pâna ce s-au racit.Le-am scos pe un gratar.
Pentru crema am mixat smântâna
pentru frisca pâna ce a prins consistenta,nu trebuie sa fie neaparat ferma,am
adaugat zaharul,crema mascarpone si zeama de lamâie.
Am scurs siropul de pe
visine(avem nevoie cam de 200 ml),l-am amestecat cu amidonul si am pus vasul la
foc mic.
Am amestecat tot timpul
pâna ce s-a îngrosat,apoi am pus în jeleu si visinele.
Am lasat jeleul sa se
racoreasca,având grija sa ramana suficient de fluid ca sa-l pot pune peste
crema.
Le-am taiat gogoselelor
un capac,am pus visine cu jeleu,peste jeleu crema si am mai pus si deasupra
putin jeleu.
Cam asta este
reteta,destul de simpla zic eu.
S-aveţi poftă !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu