M-am tot gândit ce
desert să fac.
Chiar dacă a fost o zi
minunată de toamnă,nu prea am avut chef să mă complic prea mult,mai ales după săptămâna
de “foc” pe care am avut-o la serviciu.
Aşa că am ales să pregătesc
nişte eclere,reţeta este uşoară,trebuie doar puţină atenţie când coaceţi cojile
de eclere.
Dacă nu vreţi
desert,puteţi la fel de bine să puneţi o umplutură sărată.
Ingrediente:
Pentru cojile de eclere:
150 ml apa
150 ml lapte
130 g unt 82% grasime
180 g faina
5 oua
Sare
Pentru crema de fructe de pădure:
200 g zmeura si mure
congelate
3 linguri îndulcitor
Green Sugar (sau zahar tos)
1 lingura amidon
alimentar
500 g mascarpone
Am mai folosit 200 ml
frisca lichida si zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Am pregatit cojile
pentru eclere.
Pentru acestea se face
un aluat oparit.
Intr-o cratita am pus
laptele,apa si untul ,le-am pus pe foc,iar cand a inceput sa fiarba,am luat
vasul deoparte si am pus toata faina odata.
Am pus si un praf de
sare.Am amestecat energic ca sa nu ramana cocoloase,am pus iarasi vasul pe foc
si am mai lasat putin ,amestecând tot timpul.
Am lasat vasul deoparte
sa se racoreasca putin compozitia,apoi am adaugat pe rând cele 5 oua,amestecând
dupa fiecare.
Am pus compozitia într-un
poş si am format eclerele,în tava în care am pus hârtie de copt.
Am avut 2 tavi si le-am
pus pe rând la cuptor.
Am încalzit cuptorul la
200 de grade si le-am lasat 15 minute,apoi am redus temperatura la 180 de grade
si le-am mai lasat 20 de minute.
In nici un caz sa nu
deschideti cuptorul in acest timp pentru ca se vor lasa cojile care au crescut între
timp.
Cât s-au racit cojile,am
pregatit crema.
Zmeura si murele le-am
amestecat cu îndulcitorul,am pus cam 50 ml apa si le-am dat un clocot.Le-am
pasat cu blenderul.
Amidonul l-am diluat cu
putina apa rece si l-am pus peste fructe.
Am pus iarasi vasul pe
fos si am amestecat pâna s-a îngrosat.
Când s-a racit am
amestecat cu crema mascarpone si am umplut cojile de eclere.
Deasupra cremei am pus
frisca.
Am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă !!
Vaaaiii, cum arata! Ar cam trebui sa fac si eu, ca de multa vreme nu am mai mancat eclere.
RăspundețiȘtergerePai sa faci Ancuto,ca e foarte simpla reteta.Si,cu siguranta o sa le placa piticilor.
ȘtergereVa pup pe toti.