Eu am făcut aceste cornuleţe
în varianta de post.Dacă nu doriţi să folosiţi margarină,puteţi să folosiţi
unt.
Pentru că am luat reţeta
de la prietena mea Luminiţa-Meryem Sunar,am vrut să respect întocmai reţeta ei.Luminiţa
este o adevărată regină a aluaturilor,aşa cum puteţi să vedeţi pe blogul ei “O patraţică din Turcia mea”.
Eram sigură că vor ieşi
nişte cornuleţe fragede,exact aşa cum a spus şi Luminiţa.
Ingrediente:
250 g margarina
6 linguri apa mineral
2 linguri oţet
½ lingurita sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Faina cât cuprinde(cam
10 linguri cu vârf zice Luminita) eu am cântarit si am avut nevoie de 370 g
Gem de visine cu
caise(sau orice umplutura doriti)
Zahar praf pentru pudrat
Mod de preparare:
Am pus o parte din
faina(cam 6 linguri),margarina cubulete,apa minerala,otetul,sarea,vanilia si
coaja de lamâie.
Am omogenizat toate
ingredientele,apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta dorita.
Aluatul nu trebuie sa
fie prea tare dar sa fie nelipicios.
Dupa cum scria la reteta
am batut aluatul de blat de 50 de ori.
Pare amuzant dar asa se
fragezeste.
Dupa ce l-am snopit în
bataie,l-am lasat la rece pentru o ora.
Am întins aluatul într-o
foaie destul de subtire,am pus umplutura si le-am rulat.
Le-am pus la cuptor la
180 de grade pentru 30 de minute.
Când s-au racit le-am
pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă!!!
Așa, de post, că mai sunt și din ăia ca mine, rătăciți, care postesc de mâncare și încearcă, măcar și puțin, să postească și sufletește.
RăspundețiȘtergereAșa că, pentru a le combina, pot zice că mi-a mers la suflet rețeta!
Asa e Padre,ca mai postim si noi,ori macar le dam idei celor care vor sa o faca.Am mai spus ca pentru mine,mult mai importante sunt faptele ce le facem si nu doar in post.
ȘtergereSi cum reteta asta e mai mult decat simpla,poti sa o prestezi,ba chiar sa pui niste magiun din ala de care ai.
Multumesc de vizita si aprecieri.
Arata delicios ! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura.Foarte bune sunt si e asa simpla reteta.
ȘtergerePupici