Despre Raisa v-am mai
povestit eu,un copil minunat,vesel si talentat.
Tare m-a bucurat când
mama ei m-a rugat să-i pregătesc tortul pentru aniversarea ei.Dacă sărbătorita a preferat ca tortul să fie cu zmeură şi ciocolată(combinaţie care este
şi preferata mea),eu am ştiut exact cum vreau să arate încât să se potrivească
personalităţii ei.
Mă bucur tare mult că am
reuşit să-i surprind cu aspectul şi să
fie şi pe gustul lor.
La mulţi ani Raisa!!!Iţi
doresc să fii mereu un copil fericit şi să îţi împlineşti cele mai îndrăzneţe
visuri.
Nu am avut timp să fac poze
intermediare şi nici poză cu secţiunea,dar cred că puteţi să vă daţi seama cum
arată şi în interior.
Mulţumesc părinţilor
pentru poza cu tortul, sărbătorita şi surioara ei.
Ingrediente:
Blat pandispan(tava cu
diametrul 26 cm):
5 oua
150 g zahar
150 g faina
Sare
Blat pandispan (tava cu
diametrul 18 cm):
3 oua
90 g zahar
90 g faina
Sare
Sirop:
200 ml apa
Îndulcitor lichid Green
Sugar(sau 2 linguri zahar)
Zeama de lamâie
Crema de ciocolata si
mascarpone:
400 g ciocolata 50 %
cacao
400 ml smântâna pentru frisca 32% grasime
250 g mascarpone
Îndulcitor lichid Green
Sugar(sau o lingura zahar pudra)
Crema de zmeura:
400 g zmeura congelata
400 ml smântâna pentru
frisca 32% grasime
6 foi gelatina (12 g)
1 lingura
zahar(optional)
Jeleu de zmeura:
150 g zmeura
1 lingura amidon
1 lingura apa rece
Glazura:
150 g ciocolata 50%
cacao
100 ml smântâna pentru
frisca
50 g unt
Pentru decor:
Bomboane,chipsuri,betisoare
din ciocolata, acadele,marshmallow, cornete
de îngheţata umplute cu bombonele si crema, drajeuri si ornamente din zahar.
Mod de preparare:
Cele doua blaturi le-am
pregatit în acelasi mod,doar în tavi cu diametre diferite.
Am mixat ouale întregi
cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si s-au deschis la
culoare.
Ne dam seama ca au încorporat
suficient aer când spuma arata ca si o crema,iar paletele mixerului lasa urme
vizibile.
Pe fundul tavii în care
am copt blatul am pus hârtie de copt,iar peretii i-am tapetat cu unt si faina.
Am pus compozitia în
tava pregatita si am copt pandispanul la 180 de grade.
Cel în tava cu diametrul
de 26 cm a avut nevoie de 30 de minute,iar cel în tava de 18 cm de 35 de
minute.
Puteti sa faceti testul
scobitorii dupa 25 de minute(nu mai repede).
Le-am lasat sa se
raceasca pe un gratar.
Pentru sirop am fiert ingredientele,apoi l-am
lasat sa se raceasca.
Am pregatit apoi cele
doua creme si jeleul.
Pentru crema de
ciocolata,am încalzit smântâna pentru frisca(fara a o fierbe)am pus ciocolata
maruntita.Când ciocolata s-a topit,am amestecat bine si am pus-o la frigider
pentru o ora.
Crema mascarpone am
mixat-o cu îndulcitorul(sau zaharul).Am mixat putin si ciocolata apoi am
adaugat mascarponele.
Nu trebuie mixata prea
mult pentru ca se va întari si nu se va deveni casanta.
Daca totusi s-a întâmplat
asta,topiti putina ciocolata si o puneti peste crema.
Eu am pregatit în acelasi timp zmeura si
pentru crema si pentru jeleu.
Voi puteti sa le
pregatiti si separate.
Am lasat zmeura sa se
decongeleze,apoi am pus-o în blenderul Breville si am pasat-o bine.
Am trecut-o apoi
printr-o sita fina pentru a elimina semintele.
Am luat o parte din
piureul de zmeura pentru a pregati jeleul.
Amidonul l-am diluat cu
putina apa rece si l-am pus peste zmeura.
Am pus vasul pe foc si
am amestecat pâna ce s-a îngrosat.L-am lasat sa se raceasca.
Pentru crema de zmeura
,am pus foile de gelatin sa se hidrateze cu putina apa rece.
Am încalzit piureul de zmeura,am scurs foile de gelatina
si am amestecat pâna ce acestea s-au topit.
L-am lasat sa se
raceasca cât am mixat smântâna pentru frisca.
Am încorporat apoi
frisca în piureul de zmeura amestecând usor.
Am lasat crema la
frigider jumatate de ora.
Am asamblat apoi tortul.
Am taiat fiecare blat în
doua si l-am însiropat.
Am pus prima data prima jumatate din blatul cel mare.
Peste el am pus cele
doua creme si jeleul ,alternându-le în cercuri concentrice.
Am acoperit cu cea de-a
doua jumatate de blat.
Am acoperit blatul cu
crema de ciocolata.
Cel de-al doilea
blat,l-am insiropat si l-am umplut cu crema de zmeura si jeleu.
Am asezat cel de-al
doilea blat deasupra si în centrul celuilalt
blat.
Al doilea blat l-am îmbracat
cu crema de zmeura.
Am pregatit glazura de
ciocolata.
Am topit pe baie de
aburi ciocolata,frisca si untul.
Daca nu este destul de
fluida pentru a se putea prelinge pe marginea tortului,mai adaugati putina smântâna.
Când glazura s-a racorit
putin,am pus pe marginea primului blat si deasupra celui de deasupra.
Am decorat apoi cu
ornamentele pregatite.
Stiu,scriu mult la
retete,dar nu e complicat deloc.
S-aveţi poftă !!!
Să fie sănătoasă întru mulți și fericiți ani! Arată minunat tortul, chiar arată. Îmi închipuiesc cu ar arăta unul pentru mine, care-s un copil mai mare. :D :))
RăspundețiȘtergereSa stii Padre ca deja se cer multi copii mari la tort din asta :)))))
ȘtergereMai ca nu l-as fi dat,dar nu puteam sa las copila fara tort.
Multumesc de vizita si aprecieri.
Seara frumoasa