Un dulce delicat,tocmai bun pentru
a-ţi potoli pofta de dulce,ori de a-l servi într-o dimineaţă alături de-o
cafeluţă aromată.Înveliş crocant adăpostind umplutura acrişoară de fructe pline
de aromă.V-am stârnit interesul? Eu cred ca da…..
O foaie aluat
foietaj(ideal preparat în casa,de data aceasta am apelat la varianta
rapida,adica cel cumparat)sau gasiti aici o reteta de aluat foietaj
Fructe
-preferabil nu prea zemoase-eu am avut cirese,caise si afine
O lingura zahar
brun
O lingura amidon
alimentar
Un ou pentru uns
Zahar pentru
pudrat
Fructele se taie
bucati,se presara cu zahar si amidon alimentar,cu putin timp inainte de a le
folosi.
Amidonul are
rolul sa absoarba siropul lasat de fructe.
Se intinde foaia
de aluat,se taie patrate.Pe fiecare bucata se pune umplutura de fructe.
Se aduna ca o
bocceluta si se strang cu bride de silicon sau se leaga usor cu o sfoara.
Se ung cu ou
batut.
Se pun in
cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 30 de minute,pana cand se rumenesc.
Cuptorul trebuie
sa fie destul de fierbinte pentru ca foaia sa se coaca si fructele sa nu lase
prea mult sirop.
Se pudreaza cu
zahar.
Faina ideea!
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo,de vizita si aprecieri.
ȘtergereOfff, cum ma omori incet dar sigur! Bestiale!
RăspundețiȘtergereAlina,nu asta era intentia :)))))
Ștergere