Un tort pe care
l-am făcut pentru aniversarea unui prieten.
Eu ma bucur enorm
când mi se cere o combinaţie de zmeură şi ciocolată iar şampania i-a completat
gustul minunat.
Ma bucur foarte
mult că a fost pe placul sărbătoritului.
Am primit şi poza
cu secţiunea.
Ingrediente:
Blat 1 (galben)-tava cu diametrul de 28cm:
6 oua
Sare
Vanilie
Blat 2 (cu cacao)-tava cu diametrul de 20 cm:
4 oua
Sare
Jeleu de zmeura:
3 linguri zahar
2 linguri amidon
alimentar
Sirop de zmeura
aprox.100 ml
Crema de şampanie:
400 ml sampanie
2 galbenusuri de
ou
2 linguri zahar
pudra
300 ml frisca
lichida
2 linguri
smântâna
1 lingura miere
de albine
Zmeura congelata
Mousse de zmeura:
3 / 4 din
cantitatea de jeleu de zmeura
200 ml frisca
lichida
2 linguri
smântâna
1 lingura miere
de albine
Zmeura congelata
Crema de ciocolata si mascarpone:
300 ml frisca
lichida
3 linguri zahar
pudra
Glazura de ciocolata:
Lapte
Sirop:
3 linguri zahar
Zeama de la
jumatate de lamâie
200 ml apa
Decor:
Bomboane de
ciocolata
Inimioare de
martipan
Mod de preparare:
Cele doua blaturi
le-am pregatit cu o zi înainte si am folosit reteta de aici.
O reteta foarte
buna cu care nu dau gres niciodata.
Un blat foarte
pufos,pe care în functie de crema folosita,îl însiropez sau nu.
De data aceasta
l-am însiropat,cremele fiind foarte lejere,siropul a dat un plus de aroma.
La blatul cu
cacao,am amestecat faina cu sarea ,cacaoa si praful de copt si apoi am pus-o
peste ouale mixate.
Si jeleul de
zmeura l-am pregatit cu o zi înainte.
O parte de jeleu
am pus-o pe blat,iar restul l-am folosit pentru crema de zmeura.
Am lasat zmeura
sa se decongeleze,am amestecat-o cu zaharul,am încalzit amestecul pâna ce
zaharul s-a topit,apoi am zdrobit fructele cu blenderul vertical.
Am trecut apoi
amestecul prin sita ca sa elimin semintele.
Ador
rezultatul,un amestec precum catifeaua.
Am dizolvat
amidonul cu siropul de zmeura si apoi l-am pus peste zmeura.
Am pus amestecul
din nou la foc mic si am amestecat pâna ce s-a îngrosat.
Pentru sirop,am
fiert ingredientele si apoi am lasat sa se raceasca.
Pentru crema de
sampanie,am mixat galbenusurile cu zaharul pudra,am pus sampania si am pus
vasul la foc mic.
Am amestecat cu
telul pâna a început sa se îngroase.
Am luat de pe foc
si am pus ciocolata rupta bucati.
Gelatina am
hidratat-o cu putina apa rece.
Cand crema a fost doar calduta,am pus gelatina taiata
bucati si am amestecat pâna s-a încorporat complet.
Când amestecul
s-a racit,l-am pus la congelator pentru 10 minute sau puteti sa-l lasati la
frigider,dar va dura ceva mai mult.
Am mixat frisca
cu smântâna si mierea.
Pe blatul galben însiropat,am
pus un strat de jeleu de zmeura si apoi crema de sampanie.
Peste crema am
pus cel de-al doilea blat si am pus la frigider.
Pentru crema de
ciocolata si mascarpone,am topit ciocolata cu frisca pe baie de aburi,apoi am
lasat-o sa se raceasca.
Am pregatit si
crema de zmeura,apoi am ansamblat tortul.
Am hidratat
gelatina cu apa rece.
Am încalzit putin
jeleul de zmeura,am încalzit si gelatina la microunde (ATENTIE,NU se
înfierbânta) apoi am pus gelatina peste jeleu si am amestecat.
Am mixat frisca
cu smântâna si mierea,apoi am încorporat-o în jeleul de zmeura racit.
Am scos primul
blat de la frigider,am pus deasupra un strat de crema de ciocolata,apoi blat cu
cacao,un strat de jeleu de zmeura,mousse de zmeura,câteva boabe de zmeura,al
doilea blat cu cacao,iar mousse de zmeura si ultimul blat cu cacao.
Am îmbracat
tortul cu crema de ciocolata si mascarpone.
Am pregatit
glazura.
Ciocolata rupta
bucati am pus-o pe baie de aburi si am adaugat lapte rece pâna la consistenta
dorita.
Am lasat
ciocolata sa se racoreasca,apoi am pus-o pe tort,lasand-o sa se prelinga si pe
marginea acestuia.
Am decorat cu
inimioare de ciocolata si de martipan.
Cat de bine arata!! Felicitari draga Dia, e un tort aratos si cred ca extrem de gustos! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula.Un adevarat compliment venind din partea ta care faci deserturi perfecte.Pupici
ȘtergereE perfect, si exact pe gustul meu! <3
RăspundețiȘtergereAlina,sunt convinsa ca iti place combinatia asta.A fost foarte foarte gustos.
ȘtergereMultumesc .Pupici
Ti-am mai spus ca ador torturile tale, nu? Sunt asa frumoase si faci niste combinatii de iti lasa gura apa citind reteta. Ca sa nu mai zic de prezentare. <3
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri Meri.Nici ale tale nu sunt mai prejos si in combinatii foarte frumoase.
ȘtergereSplendid, Dia! Iar sectiunea...mai mult decat apetisanta! Felicitari! Sunt convinsa ca sarbatoritul si invitatii au fost coplesiti de frumusetea si de gustul lui! Te pupacesc!
RăspundețiȘtergereSectiunea a fost pozata chiar de sarbatorit si era necajit ca n-a iesit destul de frumos.
ȘtergereMie mi-a placut.
Lasand modestia la o parte,am gustat si eu din el si a fost delicios.
Sotia sarbatoritului nu prea mananca dulciuri dar acum a spus ca a mancat chiar mult.
Asta ma bucura nespus.
Pupici si de la mine si tie si teroristilor.