Pentru acest week-end am vrut să fac un desert mai puţin caloric,dar a
cărui preparare să nu-mi ia prea mult timp.
Prilej tocmai bun sa testez Green Sugar,primit în dar la concursul Timeei
şi Crème au Mascarpone Sublime,primită în coşul cu produse de la Iepuraş Bucătăraş.
Zmeură mai aveam la congelator şi trebuia s-o folosesc.
Aşa cum spuneam,am folosit Green Sugar,un îndulcitor 100% natural,cu 0
calorii şi 0 indice glicemic.Green Sugar este obţinut din extract de Stevia
rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce natural,care nu
schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care
presupun preparare termică.
Pentru că nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de
diabet.
Mie mi-a placut foarte mult gustul,dar pentru că nu ştiam care este
echivalentul,am înlocuit 1 lingura de zahăr cu o lingură de Green Sugar.
Mi s-a părut puţin prea dulce,aşa că data viitoare ,voi mai reduce
cantitatea.
Ingrediente foaie ruladă:
5 oua
5 linguri faina
5 linguri Green Sugar(45 g )
3 linguri apa
Zeama de lamâie
2 linguri ulei
Un praf de sare
Ingrediente sos de zmeura:
2 linguri Green Sugar (18 g )
1 lingura amidon alimentar
Ingrediente crema:
1 lingura Green Sugar (9g)
Pentru decor am folosit câţiva capşuni şi beţişoare de ciocolata cu 62%
cacao.
Am pregatit mai întâi foaia de rulada.
Am separat galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei.
Zaharul l-am umezit cu apa,am pus si zeama de lamâie si am pus sa fiarba.Am
obtinut un sirop destul de gros.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Când deja au facut
„ţepi”,am pus siropul fierbinte câte puţin.
Peste spuma de albusuri,am pus galbenusurile si am amestecat usor cu un
tel.
Faina am amestecat-o cu praful de copt,apoi am încorporat-o în compozitia
de oua,tot cu telul,cu miscari de rasturnare,având grija sa nu se lase spuma.
Am tapetat tava mare a aragazului (33x33 cm) cu hârtie de copt si am pus
compozitia,niveland-o.
Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.
Dupa acest timp,am scos tava,am pus deasupra o alta hârtie de copt,am
rasturnat-o pe aceasta si dupa ce am desprins hârtia pe care s-a copt,am rulat
foaia împreuna cu hârtia de copt.
Deaorece blatul era fierbinte,hârtia s-a umezit putin,tocmai bine ca foaia
sa se ruleze usor.
Zmeura am lasat-o sa se dezghete,apoi am amestecat-o cu Green Sugar.
Am pus-o putin pe foc cat sa lase sirop,apoi am trecut-o printr-o sita
deasa ca sa elimin semintele.
Am amestecat cu o lingura de amidon si am pus iar pe foc pâna s-a îngrosat.
Am lasat sa se raceasca.
Am mixat Crema cu mascarpone cu o lingura de Green Sugar,desi as fi putut
sa nu adaug deloc.Pentru noi era suficient de dulce.
Am desfacut foaia de rulada,am pus deasupra sos de zmeura si apoi crema de
mascarpone.
Am rulat la loc.
Eu am taiat-o în doua ca sa încapa pe doua tavi mai mici.
Am ornat cu restul de crema,am pus betisoare de ciocolata si câţiva
capsuni.
Asa cum am spus,timpul de preparare nu a fost prea lung.
Simplu dar foarte bun.
Poftă bună !!!
Zici tu că merge şi cu green sugar? Fie, te cred, mai ales că pentru mine-i la fel de bun. O problemă tot e, ce fac cu cura mea, că dacă-i mai dietetic se duce la vale toată strădania mea de a mai pune un kg de carne. :D Arată minunat, Die, bravo!
RăspundețiȘtergereNu-i pentru tine Padre :))))))))))))E pentru astia grasi si frumosi :P
ȘtergereOricum dieta mea nu da rezultate,asa ca poate trec la dieta ta :)))))
Sa stii ca e chiar bun Green Sugar-ul.
Multumesc de vizita si aprecieri.
Adică eu dacă nu-s gras nu-s frumos, nu? [emoticoncontrariat] :D
ȘtergereBa da Padre :))))) esti din categoria slabi si frumosi. >:D<
ȘtergereHai că aşa mai merge, parcă mai mi-am revenit, merg să mănânc nişte ciocolată nemţească, aşa ca dinainte de somn. :)))
ȘtergereSeară liniştită să fie la voi, Die! >:D<
Deci ai egalat scorul :)))) eu merg sa beau un pahar cu apa.
ȘtergereNoapte senina.
Arata perfect!
RăspundețiȘtergereDe buna, stiu sigur ca este!
Pupici!
Multumesc Meri :-*
ȘtergereE din categoria simplu si bun.
Aaaa si bujorii aia sunt superbi! :X
RăspundețiȘtergereNu ca trebuie neapărat sa vin la instruire la tine, ca pana acum n-am găsit rulada perfecta. Ale tale sunt perfecte! !!!
RăspundețiȘtergereMersi iubita,te astept cu mare drag :-*
ȘtergereSa stii ca inca nu sunt multumita de cum imi ies ruladele,dar exersez in continuare.
De-o vreme mi se pare cel mai la indemana desert.
Te pup
Din acelasi motiv caut si eu foaia de rulada perfecta... ptr ca mi se pare un desert destul de versatil.. schimbi crema si gata altceva :) Cand o gasesti (reteta) sa ma anunti si pe mine :P
ȘtergerePupici
Te tin la curent :)))desi am lasat-o mai moale cu desertul.Pupici
ȘtergereTrec peste faptul ca e "expirata", arata grozav! mi-ai facut pofta! Ma duc sa imi caut si eu pozele mele :P :))))))))
RăspundețiȘtergereSi iti trece pofta uitandu-te la poze? :)))
ȘtergereLasa ca faci tu ceva bun :-*
Ce bine ti-a iesit ! Eu nu prea m-am incumetat la rulade :), prefer torturile !E si tare aromata :)! M-ai facut curioasa cu mascarponele crema. L-as incerca si eu, dar n-am vazut pe nicaieri . Pupici.
RăspundețiȘtergereMihaela,sa stii ca si pe mine ma speriau ruladele,dar am zis ca pot fi un desert minunat,chiar daca nu sunt perfecte ca si aspect.
ȘtergereLa ce minunatii de torturi faci,cred ca o rulada ar fi fix-pix.
Nici eu nu am gasit de cumparat mascarpone din asta,eu am primit-o in cosul cadou,dar mi-a placut foarte mult.Are o textura tare faina.
Cred ca se poate comanda pe net.
Pupici si multumesc de vizita.