Pages - Menu

duminică, 10 mai 2015

Cheesecake cu căpşuni,fără coacere



Pentru că am deja  două săptămâni  de când sunt la dietă şi am rezistat fără „dulce”,am zis că merit un desert mai puţin caloric(cu foarte puţin zahăr),ca să prind curaj să merg mai departe.
Oricum,eu nu sunt adepta dietelor drastice, mai degrabă adaptez alimentaţia la ceea ce ştiu că dă rezultate pentru mine.
Dar mai bine vă spun cum am făcut cheesecake-ul,nu cred că vă interesează dieta mea.
A meritat să gust o felie,chiar dacă am să suport „nota de plată” : )))))
Pentru crema de brânză am folosit urdă amestecată cu mascarpone şi smântână în loc de frişcă,astfel a fost suficient doar o lingură de zahăr.



Ingrediente blat biscuiti:
260 g biscuiti cu ovaz
150 g unt topit

Ingrediente crema de brânza:
250 g mascarpone
300 g urdă
300 g smântâna 20% grasime
1 lingura zahar
Vanilie
Coaja de lamâie
3 foi de gelatina = 5g
Capşuni

Ingrediente jeleu de căpşuni:
400 g capşuni
2 linguri zahar
10 g gelatina



Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm.
In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el.
Am pregatit mai întâi blatul de biscuiti.
Am maruntit fin biscuitii cu ajutorul robotului.
Am pus peste ei untul topit si am amestecat.
Am pus biscuitii în forma pregatita,presând usor pentru a obtine o masa compacta.


Am pus forma la frigider cât am preparat crema.
Foile de gelatina le-am hidratat 5 minute în apa rece.
Am mixat urda cu mascarponele ,zaharul,vanilia si coaja de lamâie.
Separat am mixat smântâna.
Am stors foile de gelatina de apa,apoi le-am încalzit câteva secunde la microunde.
Mare ATENTIE sa nu fiarba pentru ca îşi va pierde proprietatile.
Am amestecat gelatina cu smântâna,apoi am încorporat în crema de brânza.
Am taiat câtiva capşuni bucati si i-am pus în crema.
Am scos tava de la frigider ,am pus crema de brânza si am pus iar la frigider.



Am pregatit si jeleul de capşuni.
Am hidratat gelatina cu putina apa rece.
Capsunii i-am amestecat cu zaharul,iar dupa ce au lasat sirop,i-am pasat cu mixerul vertical.
Am încalzit amestecul si am pus gelatina taiata bucati.
Am amestecat pâna când s-a topit gelatina.
Am mai lasat sa se racoreasca si apoi am pus jeleul peste crema de brânza.
Se lasa la frigider câteva ore,apoi se scoate inelul formei.
O reteta foarte simpla dar deosebit de gustoasa.






S-aveţi poftă !!!



14 comentarii:

  1. Ce bun trebuie sa fie cu jeleul ala deasupra! Inca n-am cumparat capsuni anul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Meri,eu vroiam ceva cu fructe proaspete.
      Adevarat ca nu sunt capsuni romanesti dar trebuia sa-mi fac pofta.
      Era cineva cu capsuni cica de la Halmeu,dar nu prea m-a convins.
      Mersi de vizita.Pupici

      Ștergere
  2. Aş fi scris aici meniul meu de săptămâna asta, dar vezi tu, aş fi făcut un păcat, te-aş şi dus în ispită şi cu siguranţă se ducea şi dieta, căci aşa cum ştii, dietele noastre sunt diametral opuse. În fine, pentru că nu mă pot lăuda cu dieta mea pe pagina ta, am să-ţi fiu aproape şi am să-ţi spun că sunt în stare să mănânc şi acest "sărăcăcios" (în calorii) desert, chit că în felul ăsta sunt pasibil să mai pierd câteva grame din arhicunoscuta-mi greutate. :D
    Frumos lucrat, cu gust, convins fiind că şi gustul a fost minunat. Super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita si de aprecieri.
      Sa stii ca poti sa te lauzi cu meniul tau pentru ca am trecut de faza cand eram usor de ispitit :)))))
      Te-as fi servit cu drag cu o portie foarte generoasa,oricum l-am cam impartit ca sa nu-mi ramana prea mult :)))) mai ales ca trebuia sa fac loc in frigider pentru un tort.
      Zi senina la casa ta Padre .

      Ștergere
  3. Yammy! As fi prima care ar vrea sa guste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate! Iubesc capsunele in deserturi, le dau o aroma aparte. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Paula,abia astept insa capsuni romanesti.Pupici

      Ștergere
  5. Cat de bine arata! Uite, pana acum nu m-am incumetat sa fac cheescake fara coacere.. desi cred ca-i foarte usor de facut :)
    Te pup si spor la dieta.. Si eu ar camn trebui sa incep..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Simona.E foarte usor de facut,doar daca nu ai ceva impotriva gelatinei.
      Sper sa reusesc cat de cat cu dieta,ca vad ca iar apar tot felul de probleme si nu ma pot concebtra asupra ei.
      Pupici

      Ștergere
  6. La asa bunatate nu pot lipsi. :) Sper ca mai ai si pentru mine o felie.:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina,sa stii ca mai am.Eu am mancat de pofta si am avut si musafiri.
      Ti-am pastrat o feliuta.

      Ștergere
  7. Pffff! Noi în doua zile îl dam gata! E delicios de bun! Trebuie sa fac și eu ceva cu căpșuni, pana mai sunt pe piața!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela,pai musai sa faci.Eu incerc din nou sa intru la dieta fara zahar si apoi o sa ma rasfat cu un dulce de asta mai light.
      Pupici

      Ștergere