Fiind prima reţetă pe
anul acesta,am să profit de ocazie să vă
urez să aveţi parte de un An nou,aşa cum îl doriţi,înainte de toate să
fiţi sănătoşi şi să vă bucuraţi de viaţă cum ştiţi voi mai bine.
La mulţi ani dragii
mei!!
Ingrediente:
Foaia pandişpan(tava de
32x32 cm):
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 praf de sare
Foaia cu nuca(tava de
32x32 cm):
4 albusuri de ou
5 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingura cacao
5 linguri nuca prajita
si macinata
Un praf de sare
Crema de mango şi
portocale:
O portocala
Un fruct mango
3 linguri zahar
200 ml apa
2 linguri amidon
200 ml smântâna pentru
frisca
Crema de ciocolata:
300 g ciocolata amaruie
72% cacao
397 ml lapte condensat
îndulcit
Decor:
Betisoare si chipsuri din
ciocolata
Fulgi din nuca de cocos
Mod de preparare:
Am pregatit mai
întâi foile de rulada.
Pentru foaia de
pandispan am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat
volumul.Am adaugat apoi faina cernuta,amestecând usor cu o paleta.
Am pus compozitia în
tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 190 de grade ,pentru 20
de minute.
Am scos tava din cuptor
si asa fierbinte am rasturnat-o pe alta hârtie de copt ,am desprins hârtia pe
care am copt-o, apoi am rulat-o împreuna cu hârtia si am învelit-o într-un
prosop.
Am pregatit apoi foaia
cu nuca.
Am mixat albusurile cu
un praf de sare pâna când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul.Când
zaharul s-a topit,am adaugat faina,cacaoa si nuca macinata.
Am încorporat usor.
Am pus compozitia în
tava cu hârtie de copt si am copt 15 minute la 180 de grade.
Am scos din cuptor si am
procedat la fel ca si la foaia de pandispan.
Am pregatit crema de
mango si portocale.
Am pus în blender felii
de mango si portocala cu 200 ml apa.
Am obtinut un nectar cu
o culoare superba.Am adaugat zaharul.
Am diluat amidonul cu
apa rece,apoi l-am pus peste fructe.
Am pus compozitia pe foc
si am amestecat pâna s-a îngrosat.Am lasat sa se raceasca.
Am mixat smântâna pentru
frisca si am încorporat-o în crema.
Am desfacut foaia de
pandispan,am pus crema.
Am pus crema si pe foaia
cu nuca si am rulat-o deasupra foii de pandispan.
Crema de ciocolata am
preparat-o foarte simplu.
Am rupt ciocolata bucati
si am pus-o împreuna cu laptele condensat pe baie de aburi.
Când ciocolata s-a
topit,am lasat sa se racoreasca putin ,apoi am îmbracat cu ea rulada.
Am ornat cu fulgi de
nuca de cocos ,betisoare si chipsuri de ciocolata.
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu