Trebuie să recunosc că
bezeaua nu prea este punctul meu forte,dar mă încăpăţânez să încerc.
De data aceasta cred că
este foarte aproape de ceea ce aş fi dorit eu să fie.
Am preferat să-i pun o
cremă de lamâie şi jeleu de zmeură.
Ingrediente:
Bezea:
5 albusuri de ou
150 g zahar tos
100 g zahar pudra
1 lungurita otet
1 lingura amidon
alimentar
Un praf de sare
Crema de lamâie:
3 oua
100 g zahar
50 ml suc de lamâie
1 lingura amidon
alimentar
Jeleu:
200 ml sirop de zmeura
50 ml vin rosu
2 linguri amidon
alimentar
Mod de preparare:
Am pregatit bezeaua
deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire.
Am mixat albusurile cu
un praf de sare si otet pâna ce am obtinut o spuma ferma.Apoi am început sa
adaug zaharul tos.Am mixat pâna ce zaharul s-a topit,dupa care,spuma fiind
foarte densa,am adaugat zaharul pudra,care se va încorpora mai usor,nefiind
nevoie sa se topeasca.
Intr-o tava am pus hârtie
de copt si am pus bezeaua cu ajutorul unui poş,sub forma unui disc cu un
diametru de aproximativ 22 cm.
Pentru ca a ramas putina
bezea,am mai facut 4 forme mai mititele.
Am încalzit cuptorul la
200 de grade,am pus tava si am lasat-o 5 minute,dupa care am redus temperatura la
100 de grade si am lasat-o înca 2 ore.Bezeaua va trebui mai mult sa se usuce
decât sa se coaca,la final va fi crocanta la exterior si usor gumoasa la
interior.
Am oprit focul si am lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor câteva
ore.
Pentru crema de lamâie
am mixat ouale cu zaharul,am adaugat zeama de lamâie si amidonul.Am pus vasul
pe baie de aburi si am amestecat pâna ce s-a îngrosat.Am lasat apoi crema sa se raceasca.
Pentru jeleu,am amestecat siropul cu amidonul si
vinul rosu,apoi am pus vasul pe foc,amestecând pâna ce a prins consistenta.Cred
ca era bine daca era mai fluid,mai aproape de un sos.
Dupa ce bezeaua s-a
racit complet,am pus deasupra crema si jeleul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu