O reţetă simplă,dar foarte gustoasă,zic eu.
Vroiam să pregătesc ceva
dintr-un aluat fraged foarte sfărâmicios,dar care sa nu fie nici foarte dulce.
Aşa că m-am gândit să
pregătesc tartele folosind pentru copt
tava de brioşe.Cum aluatul a fost mai mult,am mai pregatit separat încă trei
tarte.
Pentru umplutura am
folosit cremă mascarpone (iniţial vroiam urdă),gem de gutui şi de vişine cu
caise.Am mai pus şi pişcoturi sfărâmate.
Ingrediente:
Pentru aluatul fraged:
200 g unt 82% grasime
570 g faina
2 oua întregi + 1
galbenus
2 linguri iaurt 10%
grasime
80 g zahar pudra
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Pentru umplutura:
300 g mascarpone
1 lingura zahar pudra
5 piscoturi
Gem de gutui
Gem de visine cu caise
Am mai avut nevoie de
zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Am pregatit aluatul
pentru ca va trebui sa stea la frigider.
Am mixat untul cu
zaharul pudra.Am adaugat ouale si galbenusul,mixând dupa fiecare.
Am pus apoi
iaurtul,faina amestecata cu sarea si la final aromele.
Aluatul nu trebuie framântat
prea mult,doar pâna se omogenizeaza totul.
Am acoperit cu o folie
si l-am lasat la frigider pentru o ora.
Am mixat crema
mascarpone cu zaharul pudra.
Am sfarâmat piscoturile
pentru a obtine si o baza crocanta în interiorul tartei.
Am scos aluatul de la
frigider si l-am împartit în trei.Am lucrat pe rând cu cele trei bucati.Doua
dintre ele le-am pus iarasi la frigider.
Am întins o foaie cu
grosime de aproximativ 5 mm.Am decupat 12 discuri,cu un diametrul ceva mai mare
decât diametrul pe care-l are forma de briose în partea de sus.
Am asezat apoi discurile
astfel obtinute în forma de briose,presând astfel încât sa îmbrace peretii
formei.
Am pus un strat de pesmet
din piscoturi gem,crema mascarpone,iarasi gem.
Din aluatul ramas am
taiat alte 12 discuri,de data aceasta ele având diametrul formei,pentru ca le –am
folosit pentru a acoperi tartele.
Am pus tava la cuptor,la
180 de grade pentru 30-35 de minute.
Tartele nu se vor
rumeni,doar se vor colora putin.
Fiind un aluat cu
unt,ele se vor scoate foarte usor din forma.
Dupa ce s-au racit,le-am
pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă!
Ce delicii!! Interesantă combinatie❤!!
RăspundețiȘtergereMultumesc.Noua ne-au placut tare mult.
Ștergere