Mi-am dat seama că,deşi îmi
place foarte mult mâncarea aceasta,nu am pregatit-o până acum.
De data aceasta aveam eu
un moft sa o pregătesc la Slow Cooker-ul Crock Pot.De fapt oala minune a
preluat doar partea în care aceasta ar fi stat la cuptor.
Mie îmi place să o pregătesc
cu varză proaspată şi nu cu murată,dar opţiunea vă aparţine.
Foarte foarte gustoasă a
fost.
Ingrediente:
1 varza proaspata
aprox.1 kg
600 g carne de porc
200 g orez+700 ml apa
4 buc ceapa uscata
1 morcov
4 linguri ulei
500 ml suc de rosii
1 legatura marar verde
1 crenguta cimbru
Sare,piper,boia de ardei
smântâna
Mod de preparare:
Intr-un vas am pus doua
linguri de ulei în care am calit doua
cepe ,pe care le-am taiat marunt si jumatate de morcov razuit.
Am pus sare si piper.Am calit totul pana ce varza a lasat
putina apa,am adaugat 200 ml apa si am lasat-o sa fiarba.Spre final am adaugat
mararul verde tocat marunt.
Varza nu trebuie fiarta
de tot pentru ca se va mai gati si la Slow Cooker.
Orezul l-am spalat cu apa rece,apoi am pus peste el 700 ml apa
si o lingurita de sare si l-am pus la fiert.
Nici orezul nu trebuie
fiert de tot.Dupa ce a început sa fiarba l-am mai lasat 10 minute.
La fel ca si la varza,am
calit ceapa si morcovul razuit cu putin ulei,am adaugat boia,apoi am pus
carnea.
Am calit si carnea pâna
când s-a deschis la culoare.Am condimentat,am pus 200 ml suc de rosii,putina
apa si am lasat sa fiarba.
Cam 15 minute am fiert
si carnea.
Când toate acestea au
fost pregatite,am asamblat totul în vasul Slow Cooker-ului.
Pe fundul vasului am pus
jumatate din cantitatea de varza,apoi un strat de orez,un strat de carne,peste
carne am pus suc de rosii,iarasi un strat de orez,carne,suc de rosii si la
final varza ramasa.
Totusi data viitoare am
sa renunt la smântâna pentru ca i-a dat un aspect inestetic,oricum se va folosi smântâna la servit.
Dupa cum se poate
observa,straturile s-au asezat frumos si s-a putut taia frumos dupa ce s-a
racit putin.
Daca nu aveti Slow
Cooker,puteti sa asamblati totul într-o tava sau un vas mai înalt si sa o
puneti la cuptor.
Presupun ca în 40 de
minute ar trebui sa fie gata.
Daca as fi avut mai mult
timp la dispozitie,as fi setat pe Low si as fi lasat 3 ore.
Pentru cei care nu înteleg
de ce alegem sa gatim un timp îndelungat la Slow Cooker în loc sa alegem o
metoda mai rapida,am sa va spun ca gustul mâncarii este mult mai bun daca este
gatita lent.
S-aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu