Nu-i aşa că şi voi vă
bucuraţi când gasiţi o reţetă simplă,cu ingrediente puţine,dar după ce o pregătiţi
vă gândiţi când o veţi pregăti iarăşi?
Cam aşa s-a întâmplat şi
cu această reţetă de cornuleţe pe care am găsit-o la prietena mea Timea,pe
blogul ei, Ce a mai gatit Timea,veţi găsi multe reţete interesante.
Ingrediente:
200 g untura
180 g smântâna 30%
grasime
420 g faina
Vanilie
Sare
Pentru umplutura:gem de
struguri
Zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Am pus 300 g faina într-un
vas si sarea.Am adaugat apoi untura , smântâna si vanilia.
Am omogenizat toate
ingredientele si am mai adaugat faina treptat.
Eu am adaugat 420 g
faina.
Trebuie sa obtinem un
aluat fraged care nu se lipeste de mâna.
L-am acoperit cu o folie
si l-am lasat la frigider pentru o ora.
Am scos aluatul de la
frigider,l-am împartit în doua,cealalta jumatate am pus-o iarasi la frigider.
Am întins o foaie
subtire si am decupat forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
Pe fiecare forma am pus
gem de struguri si apoi am rulat dându-le forma de cornulet.
Le-am asezat în tava, pe
hârtie de copt.Mie mi-au iesit 50 de cornulete si le-am pus în doua tavi.
Le-am pus la cuptor la 180
de grade pentru 25 de minute,sau pâna când vedeti ca se fac maronii pe “talpa”.
Dupa ce s-au racorit
putin le-am dat prin zahar pudra.
S-aveţi poftă!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu