Sigur că e molipsitoare
treaba asta cu clătitele,mai ales când vrei să-I surprinzi pe cei dragi cu ceva
bun.
Iar dacă mai pui şi ceva
dragoste în ele,rezultatul nu poate fi decât unul minunat şi va fi răsplătit cu
zâmbetele celor care le-au gustat.
Foarte bine s-au
combinat clătitele pufoase cu crema de
vanilie,căpşunii şi ciocolata.
Ingrediente clătite:
5 oua
100 g zahar
350 ml lapte de cocos
100 ml apa minerala
Sucul de la o portocala
380 g faina
50 ml ulei
1 lingurita praf de copt
Sare
Vanilie
Coaja rasa de portocala
Putin ulei pentru prajit
Ingrediente crema de vanilie:
3 galbenusuri de ou
100 g zahar
3 linguri amidon
Sucul de la o portocala
400 ml lapte
1 baton de vanilie
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
2 linguri smântâna
Ingrediente glazura:
200 g ciocolata
2 linguri Nutella
100 g unt
Am mai folosit 14 buc
biscuit si 250 g căpşuni
Mod de preparare:
Clatitele le-am copt în tigaia grill de 30x30 cm.
Am mixat galbenusurile
cu zaharul
.
Am mixat separate si
albusurile cu un praf de sare.
Peste galbenusuri am
adaugat sucul de portocala,laptele de cocos,apa minerala,uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am încorporat usor si
albusurile,apoi am adaugat vanilia si coaja de portocala.
Am lasat compozitia la
frigider pentru o ora,timp în care am pregatit crema de vanilie.
Cum am spus,am copt clatitele in tigaia grill.Mi-au iesit 7
clatite.
Pentru crema de
vanilie,am pus laptele sa se încalzeasca,am
scos semintele pastaii de vanilie si le-am pus în lapte împreuna cu
batonul.
Am mixat galbenusurile
cu zaharul,am adaugat sucul de portocala si amidonul,apoi am pus laptele
caldut,pe care l-am strecurat .
Am transferat amestecul
din nou în cratita si am fiert la foc mic pâna când compozitia se va îngrosa.
Am pus o folie
alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca.
Crema mascarpone am
amestecat-o si am amestecat-o cu crema racita.
Am mixat frisca cu
smântâna,apoi am încorporat-o în crema .
Am pregatit si glazura
pentru ca am pus un strat de ciocolata si în interiorul tortului.
Ciocolata rupta
bucati,am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul si nutella.
Când totul s-a
omogenizat ,am luat de pe foc si am lasat-o sa se raceasca.
Am ansamblat tortul,punând
crema de vanilie si capsuni si un strat de ciocolata.
Deasupra am asezat un
strat de biscuiti ,peste care am pus glazura.
Am lasat la frigider
pâna ce s-au înmuiat biscuitii si s-a putut felia.
Poftă bună !!!!
Ce tortulet bun si frumos ai facut aici! <3
RăspundețiȘtergere