O prăjitură foarte simplă care s-a vrut foarte
ciocolatoasă şi cred că aşa a şi fost la câtă ciocolată are.
Se ştie deja că îmi plac deopotrivă prăjiturile cu brânză
dar şi cele cu fructe,aşa că le combin de câte ori pot.
Ingrediente:
Blat:
50 ml lapte
3 oua + 2 albusuri de ou
O lingurita praf de copt
Sare
Crema
de brânza:
1 lingura smântâna
1 lingura zahar
Vanilie
Coaja de lamâie
Piersici din compot
Glazura:
Am mai folosit:tablete de ciocolata cu crema de
menta,betisoare de ciocolata,bilute de ciocolata
Am pus într-un vas,pe baie de aburi,ciocolata,laptele si
untul.
Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata,apoi am racit
amestecul.
Am mixat foarte bine doua oua întregi plus un galbenus cu
zaharul si un praf de sare.
Faina am amestecat-o cu praful de copt.
Peste crema de oua,am pus alternativ ciocolata si faina.
La final am pus si cele 3 albusuri de ou pe care le-am batut spuma .
Am pus compozitia în tava de 30x20 cm ,în care am pus
hârtie de copt.
Brânza am amestecat-o cu zaharul,aromele si smântâna si
am pus-o cu lingura,din loc în loc peste blat.
Peste brânza,am pus felii de piersici din compot.
Am pus la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.
Am pregatit glazura topind ciocolata cu untul pe baie de
aburi,apoi am pus-o peste prajitura calda.
Tot atunci am pus si tabletele de ciocolata cu menta care
s-au topit partial.
Pentru mai mult aspect am folosit si betisoare si bilute
din ciocolata .
Eu le-am taiat cu o forma rotunda,par mai cochete asa.
Poftă bună !!!!
O sa fiu tulburata toata ziua dupa ce am vazut prajitura asta. E dementiala! <3
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina.Sunt sigura ca te-ai "razbunat pregatind vreo minunatie de desert.Pupici
Ștergere