Minunăţiile astea le-am
gasit la Teo Rogobete Teo’s Kitchen şi tare mi-a plăcut reţeta,mă bucur că am
încercat-o.
Imi place foarte mult
pieptul de pui dar vroiam o reţetă mai
“altfel”,aşa au fost aceste chifteluţe de pui în crustă crocantă.
Cum eu nu mănânc la fast
food,KFC sau McDonald’s,deşi poftesc uneori la preparatele lor,m-am bucurat să
le pot pregăti acasă.
Reţeta este foarte
simplă iar rezultatul sigur o să vă
placă.
Ingrediente pentru chifteluţe:
600 g piept de pui fara
os
3 linguri fulgi de
cartofi(din aceia pentru piure)
Sare,piper,boia,fulgi de
usturoi
60 ml apa rece
Ingrediente crusta:
150 g fulgi de porumb
50 g parmezan razuit
Fulgii de porumb i-am
maruntit în robot,apoi i-am amestecat cu parmezanul razuit.Lasam deoparte
amestecul.
Tot în robot am pus
pieptul de pui taiat cubulete ,condimentele,apa si fulgii de cartofi.Apoi am
tocat obţinând o pasta.
Am format chiftelute pe
care le-am tavalit bine prin amestecul de fulgi de porumb si parmezan .
Le-am asezat într-o tava
pe hârtie de copt si le-am pus la cuptor la 200 de grade pâna ce se rumenesc
frumos.
Bineînteles va trebui sa
le întoarcem ca sa se rumeneasca
uniform.
Daca nu va plac coapte
la cuptor,puteti sa le coaceti în tigaie cu putin ulei.
Se servesc calde cu
ketchup sau diverse sosuri,simple sau cu cartofi prajiti.
Să aveţi poftă !!!
Ce frumos ti-au iesit!
RăspundețiȘtergereSi ce frumos le-ai prezentat!
Pupici!
Multumesc Meri,chiar sunt bune.Pupici
Ștergere