V-am mai spus eu că oala
asta minune,numită Slow Cooker poate fi de mare ajutor în bucătărie.
De dimineaţă am plecat
la cumpărături,aşa că am pregătit tot ce era necesar si am dat drumul Slow
Cookerului să-şi facă treaba până am venit acasă.Chiar dacă nu pot s-o
programez,când m-am întors, după 5 ore,rasolul meu era tocmai bun de pus la
cuptor .
Imi era o poftă grozavă
de rasol de porc gătit foarte bine ,până când carnea se desprinde uşor de pe os
şi şoricul este moale şi gustos.
Exact aşa a
fost,dulce-picant şi lipicios.Irezistibil!
Nu mai poţi să ţii cont
de dietă când ai aşa ceva la masă.
Am fiert carnea la Slow
Cooker,apoi am glazurat-o şi am pus-o la cuptor.
Dacă nu aveţi Slow
Cooker,puteţi să fierbeţi carnea în oală pe foc.
Noi nu am vrut garnitură,doar
salată de sfeclă roşie cu hrean.
Ingrediente:
Un rasol de porc cu
os(cam 1,300 kg a avut al meu)
Un morcov
O tija de apio(ţelina)
O ceapa
Sare
Boabe de piper si
enibahar
Foi de dafin
Fulgi de chilli
Pentru glazurat:
O lingura de miere de
albine
O lingurita pasta de
ardei iute
Sos de soia
Ulei
Usturoi granulat
Boia de ardei
Piper
Mod de preparare:
Am condimentat rasolul
si l-am pus în vasul Crock Potului.
Am pus legumele
taiate,boabele de piper si enibahar,foile de dafin,sare si apa cât sa acopere
trei sferturi din carne.Am pus capacul vasului.
Am conectat aparatul la
tensiune si am setat pe High pentru 5
ore.
Dupa acest timp,am oprit
aparatul si am scos cu grija carnea,fiind foarte fiarta,aceasta se poate rupe
usor.
Zeama ramasa am
folosit-o pentru o ciorbita.
Am asezat carnea într-un
vas ceramic si am pregatit glazura.
Se poate pune la cuptor
si în vasul Slow Cookerului dar eu am preferat o alta tava.
Pentru glazura am
amestecat toate ingredientele si apoi am pus-o peste carne cu ajutorul unei
pensule.
Am pus vasul la cuptor
la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pâna se rumeneste frumos.
Cum am spus,am servit cu
salata de sfecla roşie si hrean.
S-aveţi poftă !!!
Nu pot sa citesc reteta cu asa poze. :))))
RăspundețiȘtergereArata demential, putin spun demential, mai ales pentru mine ... :P :))))
Adevarul e ca face treaba buna Crock-ul, chiar imi ploua in gura, iara ma uit la poze :))))) Te pupacesc, Dia!
daca vrei iti trimit reteta pe mail fara poze :))))))
ȘtergereTe pupacesc si eu si imi cer scuze ca-ti pricinuiesc necazuri acum cand esti la dieta.