Pages - Menu

joi, 14 august 2014

Gulii umplute


 O mâncarica delicata si gustoasa,tare mi-a placut când am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu.A ei este însa cu mult mai "aratoasa". Se pot încerca si în varianta fara carne,doar cu legume. 





Ingrediente:

  • 6 gulii
  • 300 gr carne de porc tocata
  • 2 buc ceapa uscata
  • 2 buc ceapa verde
  • 3 buc morcovi
  • ulei
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • o rosie
  • sare,piper,boia iute
  • verdeata(marar,patrunjel)

Guliile se curata si se scobeste miezul.Se pun sa fiarba in apa cu putina sare,pana cand se inmoaie putin.

Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovul se razuieste.Intr-o cratita se pune putin ulei si se pune jumatate din cantitatea de ceapa si jumatate din cantitatea de morcovi.Lasam putin sa se caleasca,apoi adaugam carnea tocata.Adaugam foarte putina apa cat sa se inmoaie carnea.Cand carnea este suficient de patrunsa,condimentam si adaugam si marar si patrunjel.
Miezul scobit al guliei il tocam marunt,il vom folosi la sosul pe care il punem peste gulii.

Intr-o alta cratita punem ulei si prajim ceapa ramasa,morcovii si miezul de gulie.Adaugam doua linguri de faina,amestecand repede iar apoi laptele.Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa putin.Apoi condimentam,adaugam rosia taiata marunt.
Intr-un vas termorezistent asezam guliile umplute cu compozitia de carne.Turnam peste ele sosul obtinut si le punem in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.


Daca spre final acestea se rumenesc prea tare,se acopera cu o folie de aluminiu,pentru a evita ca acestea sa se arda.


Pofta buna!!!!

6 comentarii:

  1. Imi plac guliile, nu le-am mancat pana acum decat crude, dar si umplute arata apetisant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona,mie imi plac foarte mult,mai ales in ciorba,dar asa umplute au fost delicioase.

      Ștergere
  2. Si mie imi plac mult guliile umplute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram sigura Timea.Si tu folosesti foarte multe legume in mancare,iar guliile sunt foarte bune,crude sau gatite.

      Ștergere
  3. Imi plac mult legumele umplute. Foarte interesanta reteta. Am sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere