O reţetă pe cât de simplă pe atât de
gustoasă.
Nu este nici un secret că îmi place foarte
mult blatul de negresă,iar în combinaţie cu brânza,nu poate fi decât
delicioasă.
Eu am folosit urdă pentru că este
dulce,are o textură foarte cremoasa şi nu înmoaie blatul cât timp stă la
cuptor.Puteţi însă să folosiţi brânză de vaci sau mascarpone.
Ingrediente blat negresa:
50 ml lapte
3 oua
1 lingurita praf
de copt
Sare
Ingrediente crema de brânza:
1 ou
Coaja de lamâie
vanilie
Mod de preparare:
Untul.ciocolata
rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita ,la foc mic pâna când
ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen.
Am lasat sa se
raceasca.
Ouale le-am mixat
cu zaharul,apoi am pus amestecul de ciocolata racit.
Faina am
amestecat-o cu sarea si praful de copt
si am încorporat-o cu ajutorul unui tel în amestecul ciocolatos.
Am pus compozitia
în tava de 30x20 cm în care am pus hârtie de copt.
Urda am mixat-o
cu zaharul si oul batut.
Am pus coaja de
lamâie si vanilia.
Am luat cu
lingura din crema de brânza si am pus din loc în loc peste compozitia de blat.
Am amestecat
putin deasupra brânza cu restul compozitiei cu ajutorul unei furculite.
Am pus tava în
cuptor la 180 de grade 25-30 de minute.
Este util sa
verificati cu o scobitoare când este copt.
Am portionat dupa
ce s-a racit.
Să aveţi poftă
!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu