Pentru că-mi rămăsese nişte brânzică bună de
vaci,m-am hotărât să fac nişte papanaşi că tot nu făcusem demult.Acuma unii ar
spune că sunt gogoşi nu papanaşi.Noi aşa îi pregătim.
Ingrediente:
3 linguri griş
½ linguriţă
bicarbonat de sodiu
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Ulei pentru
prajit
Iaurt şi dulceata
de maceşe pentru servit
Mod de preparare:
Am amestecat
brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul
si aromele.
Am pus grisul si
faina pe rând .
Nu puneti toata
faina daca nu este nevoie,trebuie sa obtinem doar un aluat ,nu foarte tare,din
care sa putem modela papanasii.
Depinde foarte
mult si de cât este de scursa brânza.
Am format bilute,le-am
aplatizat putin si am facut o gaura la mijloc.
Am mai facut si
bilute mai mici de pus deasupra celor mari.
Le-am prajit în
ulei.
Puteti sa
folositi un vas mai mic ca diametru pentru ca papanaşii sa fie acoperiti cu
ulei.
Dupa ce s-au
prajit pe ambele parti i-am scos pe hârtie absorbanta.
Am servit cu
iaurt si dulceaţă de maceşe.
Poftă bună !!!
Buni, pufosi si foarte prezentabili, papanasii tai :)
RăspundețiȘtergereImi plac la fel de mult ca si cei fierti.Se pregatesc repede si se consuma la fel de repede.
ȘtergereCorect! "Repede" e cuvantul perfect care ii caracterizeaza :)
Ștergere