Mi-au plăcut mult când le-am vazut la Gaby şi am crezut-o pe cuvânt
când a zis că-s cele mai pufoase cornuri pe care le-a făcut.Chiar dacă la
aspect nu sunt aşa frumoase ca şi ale ei sau ca cele ale lui Nico ,de la care
s-a inspirat ea,m-am convins ca sunt „divine”,deosebit de bune şi uşor de
făcut,mai ales pentru cei ca mine,care nu sunt prieteni cu aluaturile dospite.Dar
ador aluaturile cu unt care au o textura minunată cupa ce stau la frigider.
Reţeta s-a potrivit la fix după ce am
primit ameninţarea „Să nu cumva să faci ceva prăjitură cremoasă!!!!”.Offff ….si
aveam eu nişte planuri…..vor trebui să mai aştepte niţel.
Pentru umplutura am folosit gem de
maceşe şi de zmeură.
Mutumesc Gabiţă!!!!!
Pentru aluat:
600 gr faina
30 gr zahar pudra
20 gr drojdie
200 ml lapte
200 gr unt
2 oua
O lingurita sare
Pentru umplutura:
Mai avem nevoie de ou pentru uns
Mod de preparare:
Am pregatit mai
întâi aluatul.
Drojdia am pus-o
sa dospeasca în laptela caldut (mare atenţie sa nu fie fierbinte).
Intr-un bol am
amestecat faina cernuta cu sarea,zaharul pudra,cele doua oua batute si untul pe
care l-am topit si l-am racit.
Am adaugat
laptele cu drojdia câte putin si am framântat un aluat care trebuie sa ramâna
elastic,nelipicios si sa se desprinda de peretii vasului.
Daca e nevoie,mai
adaugati sau scadeti 50 gr faina.Eu am mai pus cam o lingura.
Am lasat aluatul
la rece jumatate de ora.
Am scos aluatul de la rece si am modelat bilute
de ~ 32 gr.Eu nu am avut cu ce sa masor exact asa ca le-am facut aproximativ cu
aceasta greutate.Au iesit 32 de biluţe.
Fiecare biluta am
aplatizat-o si i-am dat o forma elipsoidala(adica un dreptunghi mai rotunjit la capete).
Le-am asezat în
tava tapetata cu hârtie de copt,lasând loc între ele pentru ca vor creste
foarte mult.
Cu ajutorul unei
pensule le-am uns cu galbenus si le-am lasat pâna ce acesta s-a uscat pe ele.
Am pus tava în cuptorul preâncalzit la 200 de
grade,am lasat pe treapta de mijloc gratarul cuptorului pâna când s-au rumenit
puţin si au început sa crape deasupra,apoi am mutat tava mai sus în cuptor.
Am mutat tava mai
sus dupa 10 minute,iar dupa alte 10 minute au fost coapte.Daca este nevoie,le
mai lasati 5 minute.
Le-am scos pe un
gratar si le-am lasat sa se raceasca acoperite cu un servet curat.Nu prea mult
evident,ca doar cine putea rezista tentatiei.
Poftă bună !!!!
Sunt cele mai grozave cornuri! Bravo!
RăspundețiȘtergereAsa este Rocsi.Pupici
Ștergere