Am văzut odată o
poză pe net cu această ruladă.Una din acele imagini care ţi se lipeşte pe
retină şi creier şi nu-ţi dă pace până nu o pregăteşti.
Nu ştiu cui
aparţine reţeta,nici dacă am folosit ingrediente asemănătoare,eu am reprodus-o
pe gustul meu.
A ieşit un desert
delicios,cu o combinaţie deosebită de arome.
Reţeta este
deosebit de simplă,aveţi nevoie doar de puţină îndemânare pentru a asambla
rulada.
Ingrediente:
Pentru foaia de rulada galbena(tava de 35x35 cm):
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
½ plic praf de
copt
Sare
Vanilie
Coaja de
portocala
Pentru foaia de rulada cu nuca(tava de 35x35 cm):
4 oua
5 linguri nuca
5 linguri faina
Sare
Pentru jeleul de portocale:
350 ml suc
proaspat de portocale(sucul de la 2 portocale)
1 plic
budinca vanilie Dr.Oetker sau 2 linguri cu amidon
Optional zahar
Pentru crema de
ciocolata:
Frisca
lichida(aprox.100 ml)
3 linguri zahar
pudra
Pentru Glazura:
lapte
Decor:
bombonele de
ciocolata
Am pregatit mai
întâi jeleul de portocale ca sa se raceasca pâna am pregatit rulada.
Am stors 350 ml
suc de portocale.
Eu am preferat sa
fie mai acrisoara,deci nu am adaugat zahar.
Puteti sa
adaugati daca considerati necesar.
Praful de budinca
(sau amidonul) se dilueaza cu putina apa rece.
Sucul de
portocale l-am pus sa fiarba.
Când a început sa
fiarba,am adaugat budinca si am amestecat cu telul pâna s-a îngrosat.Am lasat
sa se raceasca.
Am pregatit apoi
rulada care va fi în mijloc.
Am separat
galbenusurile de albusuri la cele 4 oua.
Galbenusurile
le-am amestecat cu uleiul.
Albusurile le-am
batut spuma cu un praf de sare.
Când spuma a
devenit ferma,am început sa adaug câte o lingura de zahar,batând bine dupa
fiecare.
Am pus apoi
galbenusurile cu uleiul peste spuma de albusuri,amestecând usor cu o paleta.
Am pus si
aromele.
Faina am
amestecat-o cu praful de copt si am pus-o peste albusuri,amestecând cu miscari
de rasturnare pentru ca spuma sa nu se lase.
Am pus compozitia
în tava pe care am pus hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade 15-20
de minute.
Am scos-o din
cuptor,am rasturnat-o pe alta hârtie de copt pe care am pus-o peste un prosop
umed.
Cu ajutorul
hârtiei si a prosopului am rulat foaia,am înfasurat-o cu prosopul umed .
Dupa 15 minute,am
scos prosopul si am mai lasat-o 10 minute doar cu hârtia.
Am desfacut apoi
foaia,am uns cu jeleul de portocala si am rulat-o din nou.
Am pregatit apoi
cea de-a doua foaie de rulada,cea cu nuca.
Am mixat ouale întregi cu zaharul pâna si-au dublat volumul.
Am pus apoi pe
rând nuca si faina amestecând cu paleta.
Am folosit
aceeasi tava pentru copt.
De data aceasta
am presarat putin amidon pe hârtie,apoi am pus compozitia.
Am copt tot la
180 de grade cam 20 de minute.
Am procedat în
acelasi fel pentru a rula foaia.
Am pregatit apoi
crema de ciocolata cu care am umplut cea de-a doua foaie.
Ciocolata rupta
bucati,am pus-o pe baie de aburi împreuna cu frisca.
Puteti sa
folositi si lapte daca nu aveti frisca.
Când ciocolata
s-a topit,am lasat-o sa se raceasca.
Crema Mascarpone
am mixat-o cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata racita.
Când s-a racit,am
desfacut foaia,am uns-o cu crema de ciocolata(am pastrat o parte de crema pentru
a pune deasupra),apoi am înfasurat-o peste prima rulada.
Am pus deasupra
crema de ciocolata ramasa.
Am topit
ciocolata cu lapte pe aburi cu putin lapte,apoi am pus-o deasupra.
Am decorat cu
bombonele de ciocolata.
Se taie dupa ce
se lasa la frigider cel putin 2 ore.
Foarte faina! Acum ca am intrat si am citit, am realizat cum este facuta! Chiar faina! Bravoo, Dia!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura. E foarte usor de pregatit.M-a obsedat multa vreme ,asa ca a fost musai s-o fac. Pupici
ȘtergereAdor combinatia portocale ciocolata! Iau si eu o felie.:)
RăspundețiȘtergereAlina,te servesc cu drag.Pupici
Ștergerenu stiu de ce, mi-a fost mereu teama de rulade..ori ca nu se ruleaza cum trebuie, ori ca-mi crapa blatul, etc., dar acum realizez ca nu e nici pe departe atat de complicat cum se crease ideea in mintea mea :)
RăspundețiȘtergereAdnia,mereu am zis ca nu-mi ies ruladele asa frumos cum as vrea.Inca nu-mi ies asa,dar insist.Pupici
ȘtergereMinunata rulada mai ales ca ador combinatia de ciocolata si portocala si o folosesc si eu cat pot de des :)) Iar ruladele imi plac in general pentru ca au un look mai frumos decat prajiturile :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea.Eu nu fac prea des rulada pentru ca inca sunt nemultumita de rezultat.Dar,exercitiul este calea spre reusita :)))))Pupici
ȘtergereSi la mine o felie te rog !!! :)
RăspundețiȘtergereCu mare drag Simona.
ȘtergereSi mie imi place sa alatur portocalele cu ciocolata, mi se pare un deliciu imbatabil. iar rulada e perfecta, felicitari! >:D<
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Vreau sa profit la maxim de gustul portocalelor.Sunt foarte bune acum.Inca nu sunt multumita de cum imi ies ruladele,dar insist.Pupici
Ștergere