Adică un fel de fix-pix,că nu prea aveam chef să mă complic.Mă gândisem la
nişte pere înecate în sos caramel,dar parcă îmi era dor şi de clătite.Acuma nu
cred ca o să se supere cineva că le-am
adunat într-un desert.Problema a fost că pe când am vrut pere,de abia am
gasit la piaţă din cele de care aveam nevoie.A mai rămas puţin caramel şi
pentru terină,după ce au dat fetele iama la borcănelul meu.
Pentru clatite:
3 oua
Lapte
Apa minerala
Faina
Sare
Ulei
Pentru umplutura:
2 linguri zahar
Vanilie
Scortisoara
Sos caramel:
70 gr unt
200 gr zahar brun
180 ml frisca lichida
Sare
1 lingurita esenta vanilie
Se pregatesc clatitele dupa
reteta clasica sau preferintele fiecaruia.Ar fi
necesare cam 10-12 clatite.
Se curata perele si se taie
bucati.Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se pune un baton de scortisoara
si se pune într-un vas pe foc.Se amesteca si se lasa pâna când perele se înmoaie
suficient cât sa le putem zdrobi.Adaugam vanilia si înca un praf de
scortisoara.
Când s-au racit le sfarâmam cu
o furculita,pot sa mai ramana si bucati întregi.
Intr-o forma de chec asezam o
folie alimentara,apoi asezam primul rând de clatite,astfel încat sa îmbrace si
marginile formei.Apoi punem umplutura de pere.Intindem putin si pe marginile
formei(eu am uitat sa fac asta).Asezam apoi celelalte clatite,umplutura si
pliem clatita peste ea.Procedam la fel si cu celelalte clatite si umplutura.La
final încheiem cu o clatita peste care aducem si marginile clatitelor puse la început.Acoperim
cu folie,punem peste ea o greautate si lasam la frigider câteva ore.Dupa acest
timp,rasturnam pe un platou.
Servim cu sos caramel,frisca
si …multa poftă.
Ce fain arata! Sa-mi dai si mie o portie ca-mi plac tare clatitele numai ca urasc sa le coc. :">
RăspundețiȘtergereIti dau cu drag,ca mie-mi place sa fac. Pupici
Ștergere