Cred ca aproape toată lumea
preferă acum mâncăruri mai lejere.Cel puţin mie aşa mi s-a întâmplat,numai bine
să profit de faptul că nu am nici un fel de pofte,nici măcar de ceva dulce,cu
atât mai puţin de carne.Si cum nu gătisem de ceva vreme broccoli,am zis că acum
e momentul,deci ce putea fi mai potrivit decât o supă cremă,adică doi în
unul.N-am pierdut nici mult timp în bucătărie şi n-a fost nevoie de două feluri
de mâncare.Nu am încercat până acum supele-creme şi acum regret pentru că a
fost absolut delicioasa.
Ingrediente:
Broccoli(aprox.500
g)
Un morcov
Patrunjel
radacina
O ceapa
Un cartof
Doi catei de usturoi
O lingura unt
2 linguri iaurt
Sare,piper,nucsoara
Marar verde
Cantitatile sunt în
functie de cantitatea pe care o faceti
Mod de preparare:
Broccoli se desface în buchetele.Vom
folosi si cotorul,îl taiem separat si îl curatam de „coaja” care este destul de
tare,dar interiorul este foarte gustos.Curatam si morcovul,radacina de
patrunjel,cartoful si ceapa.Le taiem si pe acestea bucati mai mari.Intr-o oala
punem apa la fiert.Adaugam putina sare,când incepe sa fiarba punem
zarzavaturile,mai putin buchetelele de broccoli,acestea au nevoie de foarte
putin timp sa fiarba.
Cand legumele sunt aproape
fierte,adaugam si restul de broccoli.Când sunt fierte,le scoatem cu o paleta si
pastram lichidul în care au fiert.
Intr-o cratita punem untul sa se
topeasca si usturoiul zdrobit.Prajim foarte putin si adaugam o lingura de supa
de legume.Punem apoi peste legume.
E timpul sa punem blenderul vertical în
functiune si sa pasam compozitia.Adaugam iaurtul,piperul,nucsoara si mararul
tocat marunt.Adaugam câte putina supa de legume(cea în care au fiert) în
functie de consistenta dorita.
Am servit cu crutoane de pâine.
Poftă bună !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu