O reţetă pe care cred că
aţi încercat-o măcar o dată.Mai ales că nu e nimic complicat.
Eu am pregătit-o pentru
că zilele trecute mama avusese poftă de ciocolată şi nu am avut în casă decât
ciocolată amăruie,cu 72% cacao,ciocolată pe care o folosesc la prăjiturit.
Eu am folosit nişte
forme de silicon primite în dar de la două prietene dragi,pentru a obţine forme
individuale,dar se poate pune la fel de bine într-o tavă(nu foarte mare,dacă o
vreţi ceva mai înalta) şi apoi s-o porţionaţi după ce s-a întarit putin.
Aşadar vom avea nevoie de următoarele ingrediente:
250 g lapte praf
160 g unt 82% grasime
150 ml apa
180 g zahar (200 g
daca doriti sa fie mai dulce)
60 g cacao
Vanilie
Puţina sare
Alune nesarate,stafide
Mod de preparare:
Laptele praf l-am cernut
împreuna cu cacaoa.
Am pus apa împreuna cu
zaharul într-o cratita,pe foc sa fiarba.
Am amestecat ca zaharul
sa se topeasca pâna ce începe sa fiarba,apoi nu am mai amestecat.Am lasat sa
fiarba aproximativ 8 minute,adica pâna ce am obtinut un sirop vâscos care se
prelinge mai greu de pe lingura.
Am luat vasul de pe foc
si am adaugat untul moale.Am amestecat pâna ce untul s-a topit.Am pus vanilia
si am turnat siropul peste laptele praf si cacao.
Am amestecat energic
pentru a obtine o compozitie omogena.
Am adaugat sarea si
vanilia.Sarea va intensifica gustul dulce.
Am adaugat alunele si
stafidele si am pus ciocolata în formele pregatite,pe care le-am uns cu putin
ulei,pentru a le scoate mai usor.
Le-am pus la
frigider.Dupa aproximativ o ora le-am putut servi.
S-aveţi poftă !!!
Eu rămân la părerea mea, adică aia de la rulouri, merg mai departe cu cura, prea mă arată lumea cu degetul că-s obez. :)))
RăspundețiȘtergereNişte "ciucalată" din asta aş mânca şi eu, fără pâine, desigur, că pâinea îngraşă. :P
Fain ţi-a ieşit!
Pai asa te stiu si eu,de om hotarat Padre :))))
ȘtergereBine ar fi sa fiu si eu la fel de hotarata.
Dupa ce trece postul,poti s-o prestezi ca nu-i mare lucru :))))treaba de nepriceput as zice :))))