Stiţi cum este când ai
vrea ceva bun dar ,în acelaşi timp ,nu prea ai chef să te complici?
Cam aşa a fost şi la
mine azi.
Cum mama poftise la nişte
cornuleţe,am zis,cornuleţe să fie.
Mai aveam nişte osânză
la congelator,aşa că am combinat-o cu unt,rezultatul fiind nişte cornuleţe
foarte fragede.
Pentru umplutura,eu am
folosit gem de vişine şi caise.Puteţi însă să puneţi umplutura care vă este pe
plac.
Ingrediente:
500 g faina
160 g osânză (sau unt
82% grasime)
80 g unt 82 % grasime
3 linguri iaurt grecesc
4 galbenusuri de ou
1 lingura îndulcitor
Green Sugar sau zahar tos
5 g praf de copt
Sare
Vanilie Bourbon de la
Green Sugar
Coaja de lamâie
Gem de vişine si caise
pentru umplut
Zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Faina am amestecat-o cu
sarea ,untul si osânza.A rezultat o compozitie nisipoasa.
Am adaugat restul
ingredientelor,mai putin gemul.
Am framântat pâna ce am
obtinut o coca omogena.
Daca e nevoie,mai
adaugati faina sau iaurt.
Am acoperit coca cu o
folie si am lasat-o o ora la frigider.
Am scos coca de la
rece,am întins o foaie de circa 0.5 cm grosime,am taiat patrate,am pus
umplutura si le-am rulat.
Am asezat cornuletele în
tava cu hârtie de copt,am pus tava la
cuptor la 180 de grade pentru 20 de
minute.
Dupa ce s-au racorit
putin,le-am pudrat cu zahar.
Se pastreaza fragede
zile la rând.Stiu asta pentru ca le-am mai pregatit dar n-am facut poze.
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu