Din categoria prăjiturilor
pentru o Duminică lenevoasă,fiindcă nu prea am chef să mă complic.
Credeam că astfel îmi va
ajunge timpul şi să umblu pe coclauri,dar nu a fost aşa,doar că din alte
motive.
Ingrediente:
250 g unt 82% grasime
200 g zahar pudra
4 oua
260 g faina
3 linguri iaurt 10%
grasime
5 g praf de copt
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Visine conservate
,pentru prajituri
Ananas
Miez de nuca
300 ml sirop de visine
+1 ½ lingura amidon pentru jeleu
Chipsuri si betisoare de
ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
Untul l-am mixat cu
zaharul pudra,apoi am adaugat pe rând cele 4 oua,mixând dupa fiecare.
Faina am amestecat-o cu
sarea si praful de copt.
In crema de unt am
adaugat alternativ iaurtul si faina.,iar la final aromele.
Intr-o tava cu diametrul
de 20 cm,am pus hârtie de copt,am asezat visinele scurse de sirop,bucati de ananas
si miez de nuca apoi deasupra lor am pus compozitia pentru blat.
Eu am folosit o tava cu
pereti detasabili cu diametrul de 20 cm dar a fost destul de mica pentru
compozitia mea,asa ca a durat ceva mai mult pâna s-a copt.
Am pus la cuptor la 200
de grade pentru 60 de minute.
Daca puneti într-o tava
mai mare,rotunda sau dreptunghiulara,ar trebui sa se coaca în 35-40 de
minute.De aceea e bine sa verificati
dupa 30 de minute daca este coapta.
Am lasat putin prajitura
în cuptor sa se racoreasca,apoi am rasturnat-o pe un platou.Am îndepartat hârtia,astfel
fructele vor ramâne la locul lor.
Am amestecat siropul cu
amidonul si l-am fiert pâna s-a îngrosat,apoi l-am pus deasupra prajiturii.
Se serveste dupa ce s-a
racit foarte bine.
S-aveţi poftă !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu