Nouă ne place foarte mult carnea de viţel şi o prefer cărnii de porc sau de
pui.
De data aceasta am avut un muşchiuleţ de viţel foarte fraged,care s-a gătit
destul de repede.
Eu l-am gătit după reţeta mamei mele,o reţetă delicioasă.
Nouă, ardelenilor ne plac mâncărurile gustoase,chiar dacă au mai multe
calorii.
Noi am servit-o cu piure de cartofi şi murături asortate.Un deliciu a fost.
Ingrediente tocăniţă:
2 -3 buc.ceapa uscata(eu am folosit 2 buc.foarte mari)
2 morcovi
Ardei iute uscat
Condiment barbeque pentru pui
Sare
Ulei
Boia iute de ardei
piper
Condiment Hot & Spicy
Un căţel de usturoi
100 ml suc de rosii
O lingura smântâna
Marar si patrunjel verde
Mod de preparare:
Am taiat carnea felii mai groase,am pus putin ulei si le-am condimentat cu
Barbeque de pui.
Am lasat carnea la frigider peste noapte.
Ceapa am taiat-o marunt,morcovii rondele si le-am calit în ulei.
Am folosit multa ceapa pentru ca,eu cred ca ceapa si morcovul da acel gust
bun acestui preparat.
Dupa ce ceapa si morcovul s-au înmuiat puţin,am pus boia iute si carnea.
Am mai prajit putin apoi am pus ardeiul iute,putina sare,piper si
condimentul Hot&Spicy.
Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba.
Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat usturoiul tocat si sucul de
rosii.
La final am pus o lingura de smântâna si verdeata.
Pentru ca ceapa si morcovul dau un gust dulce,am compensat cu ardei iute si
piper.
Simplu si foarte bun!
Poftă bună !!!
Mmmm... ce masa delicioasa ai facut!! Chiar nu mai stiam cum sa gatesc vita.. buna idee!
RăspundețiȘtergerePupici
Pai sa stii Simona ca-i foarte buna.Pupici
Ștergere