Pare o reţetă sofisticată dar nu
este aşa.Pentru aluatul de foietaj am pornit de la o reţetă postată de draga de
Ruxy http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html
,doar ca eu am modificat-o putin.La aluatul de foietaj eu foloseam apă minerală
si oţet,aşa că m-am gândit să le
înlocuiesc cu şampanie.E o variantă reuşită şi rapidă de foietaj ,dar personal
prefer aluatul cu osânză care nu se compară cu nici un alt aluat de foietaj.
Ingrediente:
Pentru aluat:
100 ml şampanie
100 ml apa rece
de izvor
4 linguri ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare
Pentru uns:
Pentru umplutura:
Gem de prune
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Untul moale l-am
taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina.
Cu aceasta
compozitie voi unge foaia de aluat.
Faina cernuta am
amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus sampania,uleiul si apa rece .
Am framântat un
aluat,atât cât sa se omogenizeze ingredientele.
Am împartit atât
aluatul cât si compozitia de unt în doua parti,se va lucra mai usor asa.
Am întins o foaie
foarte subtire,pe care am uns-o cu amestecul de unt.
Puteti sa faceti
asta cu mâna sau ajutându-va de un cutit sau paleta.
Am rulat foarte
strâns foaia obtinând astfel un rulou pe care apoi l-am învârtit sub forma de
melc.
La fel am procedat
si cu cealalta parte de aluat ramas.
Am pus aluatul la
frigider pentru doua ore,ideal ar fi peste noapte.
Am luat aluatul
de la frigider dupa acest timp si am întins o foaie cam de jumatate de cm.
Am facut doua
feluri de cornulete.
O foaie am
întins-o rotunda si am taiat apoi sub forma de triunghiuri iar cealalta am
întins-o dreptunghiular si am taiat dreptunghiuri.
Am pus gem de
prune,am rulat cornurile,apoi le-am pus în tava cu hârtie de copt.
Le-am copt la 220
de grade pentru 30 de minute.
Dupa ce s-au
racit le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu