Pages - Menu

miercuri, 30 aprilie 2014

Ciorbă de legume cu carne de vită

Mie îmi plac foarte mult ciorbele de legume,îmi place şi carnea de vita şi am avut noroc să găsesc carne care să se fiarbă foarte repede.Chiar dacă îmi plac ciorbele drese cu smântână,de data aceasta am servit smântâna separat.

Ingrediente:
Carne de vita cu os cam 300 g
Morcovi
Patrunjel radacina
Pastârnac
Telina radacina
Ceapa
Mazare verde
Ardei rosu
Fasole verde
Gulie
cartof
100 ml suc de rosii
Un cub Bors Magic
Frunze telina,patrunjel verde
Ulei
Sare,piper


Carnea de vita am taiat-o bucati mici si am pus-o sa fiarba în apa cu sare si putin ulei.
Uleiul va împiedica sa se formeze prea multa spuma în timpul fierberii.
Daca totusi se va forma spumase curata cu o spumiera.
Legumele le-am taiat cubulete si le-am prajit cu putin ulei.
Când carnea a fost fiarta de jumatate,am  transferat-o în vasul cu legume si am strecurat supa peste ele.
Am mai pus putina sare dar e bine sa gustati.
Spre final am adaugat sucul de rosii si cubul de bors si putin piper.
Am oprit focul si am pus patrunjel verde taiat deasupra.

Am servit cu smântâna si ardei iute.

2 comentarii:

  1. Ciorba / supa de vacuta ramane preferata familiei noastre. Reteta este ca la mama acasa.
    ps "Uleiul va împiedica sa se formeze prea multa spuma în timpul fierberii."-nu am stiut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am stiut de tipsul cu uleiul,l-am aflat intamplator.Si noua ne place mult ciorbita asta.

      Ștergere