Deci nu am cuvinte sa vă descriu cât de
bună este această prăjitură.Blatul umed dar pufos în acelaşi timp,aromat cu
vanilie combinat cu gustul puţin acrişor al fructelor de pădure o face irezistibilă.Jur
că aş fi putut mânca pe loc jumatate de tavă,noroc că bunul simţ m-a făcut să
mă ruşinez de gândul acesta,adică nu manânc acum că-i târziu,dar mâine alta
este situaţia :))))))
Ingrediente:
3 oua
120 ml lapte
½ lingurita sare
O lingurita praf
de copt
Vanilie
Afine ,zmeura
Zahar pentru
pudrat
Faina am
amestecat-o cu sarea si praful de copt.
Untul moale l-am
mixat cu zaharul(am pastrat cele 2 linguri) pâna am obtinut o crema pufoasa si
zaharul s-a topit.
Am adaugat pe
rând ouale,mixând bine dupa fiecare.
Am pus o treime
din cantitatea de faina peste crema de unt si am mixat la viteza mica.
In aceasta etapa
am pus si laptele,apoi jumatate din cantitatea de faina ramasa,iaurtul si
restul de faina.
Eu am folosit
fructe de padure congelate.Le-am scos din congelator doar când le-am încorporat
în compozitie pentru a nu umezi blatul.
Daca folositi
fructe proaspete,le dati putin prin faina înainte de a le pune.
O parte din afine
le-am pus în compozitie amestecând usor cu o paleta.
Am pus compozitia
într-o tava cu hârtie de copt.
Eu am folosit o
tava de 38x25 cm ,de aceea nu este un blat prea înalt,dar asta chiar nu
conteaza.
Am presarat
deasupra blatului restul fructelor,apoi am presarat cele doua linguri de zahar.
Am pus tava în
cuptor ,pe care l-am preîncalzit la 175 de grade.
Am lasat
prajitura sa se raceasca în cuptor.
Intr-adevar, pufos si aromat. O reteta perfecta.
RăspundețiȘtergereTare mult mi-a placut.Esential este sa fie unt de calitate si de pastrat proportiile.Am refacut-o cu cantitati modificate(vroiam mai multa)dar rezultatul nu a fost acelasi.
ȘtergereE bine de stiut. Iti multumim ca ne impartasesti din secretele tale >:D<
ȘtergereMi se pare normal daca postez o reteta ,sa spun si cum trebuie sa iasa bine daca vrea cineva sa o incerce.
Ștergere