Mărturisesc că nu am mâncat până
acum carne de iepure,dar nici nu făcea parte din categoria mâncarurilor pe care
nu le-aş proba.Aşa că azi la prânz am avut o friptura delicioasă şi foarte
sanatoasa,pentru că,dupa cum bine ştim ,carnea de iepure este slabă dar săţioasă,are puţină grăsime(al meu
nu a avut deloc) şi foarte multe proteine necesare organismului.Combinată cu
legume,nu poate rezulta decât o masă delicioasa.
Un iepure (cca1
kg)
3 Morcovi
1 Ceapa
1 caţel de usturoi
2 Rosii
Telina radacina
Patrunjel
radacina
Sare,piper,boia
Pudra de usturoi
Fulgi de ardei
iute
Cimbru
200 ml vin alb
Am condimentat
carnea si am lasat-o la frigider pâna a doua zi.
Am pus putin ulei
într-o tava,am pus legumele taiate bucati si deasupra legumelor,iepurele.
Am pus vinul si
inca 100 ml apa,am acoperit cu folie alimentara si am pus la cuptor pentru 1
ora si 45 de minute.
Dupa 45 de
minute,am scos folia si am lasat asa sa se rumeneasca.
Am mai stropit
din când în când carnea ca sa nu se arda deasupra.
Am servit calda
cu salata de varza,dar este foarte buna si rece.
Pofta buna!!!!
Delicatese a la Dia, arata senzational.
RăspundețiȘtergereTare mult mi-a placut si mie.
Ștergere